




Culinair
Culinaire reis door Noord- en Midden-Italië
Stap in een betoverende wereld van smaken en culinaire meesterwerken terwijl je de hemel van Michelin-sterren boven Italië verkent. Een gastronomisch avontuur* dat je meeneemt op een reis door het adembenemende landschap van het land, waar elke stop een feest voor je zintuigen is, verzorgd door de meest getalenteerde Michelin-sterrenchefs.
En laten we het eens hebben over de verblijven... De ontdekkingsreis begint in een charmant relais aan de betoverende oevers van het Lago d'Iseo in Lombardije. En dat is pas het begin.
Vervolgens reis je verder naar Toscane, waar je de nacht doorbrengt op een uitgestrekt biologisch landgoed vlak bij Florence. Daarna keer je terug richting Bologna, waar je onderdak vindt in een villa dicht bij het ministaatje San Marino, aan de rand van de Adriatische kust. Een laatste hoogtepunt van dit avontuur wacht op je in Veneto, op een magisch eiland en in een schilderachtig vissershuisje, te midden van de zilte lagunes van Venetië.
Dit culinaire avontuur biedt een onvergetelijke combinatie van smaakvolle gerechten en luxe accommodaties – kortom, een ervaring om volop van te genieten.
*Om zelf te kunnen kiezen waar je de Michelin-keukens wilt ervaren en of je al dan niet gebruik wilt maken van het wijnarrangement, kun je deze opties tijdens het boekingsproces naar eigen voorkeur toevoegen.
En laten we het eens hebben over de verblijven... De ontdekkingsreis begint in een charmant relais aan de betoverende oevers van het Lago d'Iseo in Lombardije. En dat is pas het begin.
Vervolgens reis je verder naar Toscane, waar je de nacht doorbrengt op een uitgestrekt biologisch landgoed vlak bij Florence. Daarna keer je terug richting Bologna, waar je onderdak vindt in een villa dicht bij het ministaatje San Marino, aan de rand van de Adriatische kust. Een laatste hoogtepunt van dit avontuur wacht op je in Veneto, op een magisch eiland en in een schilderachtig vissershuisje, te midden van de zilte lagunes van Venetië.
Dit culinaire avontuur biedt een onvergetelijke combinatie van smaakvolle gerechten en luxe accommodaties – kortom, een ervaring om volop van te genieten.
*Om zelf te kunnen kiezen waar je de Michelin-keukens wilt ervaren en of je al dan niet gebruik wilt maken van het wijnarrangement, kun je deze opties tijdens het boekingsproces naar eigen voorkeur toevoegen.
Overzicht
-
Dag 1-4Clusane sul Lago - Lombardije - Lago d'IseoGeniet van een uitzicht over het schilderachtige Iseomeer terwijl je dineert in Restaurant Da Nadia, onder leiding van chef-kok Nadia Vincenzi.
Nadia is al 30 jaar de onbetwiste koningin van de Italiaanse keuken. Hier worden culinaire tradities van de regio Emilia-Romagna en haar geboorteregio Molise gecombineerd, met vis als hoofdact.
De glinsterende Michelin ster is slechts het begin van deze culinaire reis.
-
Dag 4-7Cerreto Guidi - ToscaneRistorante PS staat onder leiding van de bezielde chef Stefano Pinciaroli. Hier wordt de Toscaanse keuken op een nieuwe en opwindende manier gepresenteerd.
Een plek waar duurzaamheid de essentie van de keuken is, net zoals het prachtige bio-relais dat je tijdelijke thuis is.
Het restaurant maakt deel uit van het project 'Forest for the Planet' en heeft vijf hectare bos geschonken om de gevolgen van CO2 uitstoot te compenseren.
Deze inspanningen leverde Ristorante PS een Groene ster van Michelin op.
-
Dag 7-10Longiano - Emilia-RomagnaIn restaurant Magnolia kookt chef Alberto Faccani de sterren van de hemel. Alberto wordt genoemd in het rijtje koks die de Italiaanse keuken de afgelopen 10 jaar op zijn kop hebben gezet.
In het met 2 Michelinsterren gelauwerde restaurant vind je culinaire hoogstandjes op de kaart gebaseerd op lokale ingrediënten en verrijkt met nieuwe texturen en smaakcombinaties. Uiteraard worden de mooie gerechten omlijst met bijpassende wijnen.
-
Dag 10-13Venetië - VenetoEn tot slot, op het charmante eiland Mazzorbo, nodigen chef-koks Chiara Pavan en Francesco Brutto je uit om deel te nemen aan een ecologische eet-ervaring.
De ingrediënten komen uit de landgoedtuinen, de lagune of de Adriatische Zee. Het proeverijmenu richt zich voornamelijk op vis en groenten, met minimaal gebruik van vlees. Op deze locatie krijg je ook de kans om de zeldzame Dorona di Venezia-druif te proeven, geworteld in het zilte terroir van het eiland.
Dit restaurant is beloond met zowel een Michelin ster als een Groene ster, als erkenning van hun inzet voor duurzaamheid.
Dit is meer dan een reis. Dit is een culinair sprookje, een ode aan het Italiaanse koken en de kunst van het genieten.
Accommodaties

Relais Mirabella - Lombardije - Lago d'Iseo
3 nachten
Clusane sul Lago

Villa Petriolo - Toscane
3 nachten
Cerreto Guidi

Relais Villa Margherita - Emilia-Romagna
3 nachten
Longiano

Venissa & Casa Burano - Veneto - Venetië
3 nachten
Venetië (Isola di Mazzorbo)
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder!
Wij zijn bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 09:00-20:00 uur. Op za. & zo. tussen 10:00-17:00 uur.
Daarom kies je voor Italmania
Zo maken wij jouw reis naar Italië een échte belevenis
Unieke lokale ervaringen | Prachtige accommodaties | Stel je reis naar wens samen



