Ga naar content

Veelgestelde vragen

Reisroutes naar Italië

Routes naar Italië

Het gezegde zegt het al: er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Wij zetten een aantal routes voor je op een rijtje.

Gotthardtunnel

Een snelle route is altijd via de Gotthardtunnel (17 km lang), maar vooral in het hoogseizoen is dit vaak een erg drukke route en heb je kans dat je lang stil komt te staan voor de ingang, omdat de Zwitsers een beperkt aantal auto’s toelaten om veiligheidsredenen. Check altijd even van tevoren.

Gotthardpas

Prachtige route over de pas, in plaats van door de tunnel. De pas is van mei tot oktober open. Deze route kost je wel een uur extra reistijd.

Brennerpas

Snelle route om via Innsbruck bij Trentino binnen te komen in Italië. Fijne route als je richting Friuli- Venezia-Giulia en Venetië wil rijden.

San Bernadinopas en tunnel

Je kunt ook de Bernadinopas en -tunnel nemen. Deze keuze moet je al na Basel (vanuit het noorden) en na Bellinzona (vanuit het zuiden) nemen. Ook een hele mooie route, duurt wel weer meer dan een uur langer.

Simplonpas (Passo del Sempione)

Niet zo bekend, maar een prima route als je bij Lago Maggiore wil uitkomen. Rijd via Bern, Vevey en Martigny het Rhonedal in en dan vanaf Brig binnendoor de pas over.

Grote Sint Bernardpas en tunnel

Mooie route om via het Aostadal Italië binnen te komen. Rijd via Bern, Vevey en Martigny het Rhonedal in en dan door naar Aosta. De tunnel is het hele jaar geopend, de pas alleen van begin juni tot eind oktober.

Mont Blanctunnel

Voor diegenen die via Frankrijk wil rijden is dit ook een bekende route. Bij deze route kom je ook bij het Aostadal uit in Italië. Let op: ook deze route is vooral in het hoogseizoen erg druk.

Fréjustunnel

Ook deze route gaat door Frankrijk. Als je richting Piemonte (Turijn) wilt gaan, is dit ook een prima optie. Wel wat duurder qua tol, maar een snelle route.

Splugenpas

Voor diegenen die richting Comomeer gaan, is deze pas een optie. Wel een lange route met veel haarspeldbochten (voor de liefhebbers erg mooi). Een soortgelijke route via Zwitserland is via de Stelviopas en de Munt La Scheratunnel. Ook prachtige vergezichten en veel haarspeldbochten.

Voor een Zwitserland en Oostenrijk heb je een vignet nodig. Deze vignetten kun je het makkelijks van te voren bestellen bij de ANWB.

Een moment alstublieft…