Ga naar content
Italmania site - Ipad

Veelgestelde vragen

Treintickets

Als je besluit de trein te nemen heb je diverse opties om te kiezen.

Het begint met de vraag of je 1e of 2e klasse wilt reizen. Maar ook overdag of 's nachts. In beide gevallen heb je overigens 1 overstap in je reis, in Zwitserland. Overdag start je 's ochtends vroeg. De nachttrein vertrekt in de avond.

Kies je voor de avond dan kun je ook het comfortniveau kiezen, bijvoorbeeld een privé couchette of privé slaapcabine. Deze laatste optie biedt een opgemaakt bed met een echte matras, een wastafel in je coupé, een douche op de gang en een à la carte ontbijt.

De treinen rijden vanuit Amsterdam - Utrecht - Arnhem - Antwerpen - Brussel. Uiteraard kun je vanuit elk station in Nederland of België opstappen en vervolgens overstappen op een van de eerder genoemde stations.

Overdag duurt de reis zo'n 12 uurDe nachttrein doet er zo'n 16,5 uur over om in Milaan aan te komen. Ter vergelijking, van Utrecht met de auto naar Milaan, zonder overnachting is zo'n 12 uur rijden.

Uiteraard kun je een treinreis ook comineren met een retourvlucht vanuit Italië naar Nederland of België. 

In dit voorbeeld wordt uitgegaan van 2 reizigers, 2e klasse, enkele reis van Amsterdam naar Milaan.

  • Dagtrein (overstap in Basel) kost ongeveer 130 euro p.p.  Een luxe stoel 160 euro p.p.
  • Nachttrein (overstap in Zürich) kost, op basis van een privé couchette ongeveer 190 euro p.p.  Een luxe slaapcoupé 300 euro p.p.

Prijzen voor tickets naar steden als Bologna, Venetië, Florence, Rome of Napels zijn vergelijkbaar.  Eventuele prijsverschillen zijn in de orde van grote van enkele tientjes. Overigens gelden voor kinderen tot 14 jaar lagere tarieven.

Het voordeel van reizen met de trein is dat je geen toeslagen voor koffers hebt en wanneer je de nachttrein neemt, spaar je in verhouding tot met de auto naar Italië een overnachting en diner uit.

Houdt er rekening mee dat net als in een vliegtuig het aantal stoelen of couchettes beperkt is, zeker in de zomer. 

Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans dat je de treinreis naar wens kunt samenstellen.

Honden onder 5kg mogen gratis mee. Voor grotere honden geldt een toeslag.

Hoewel we de reis met een hond niet aanraden gezien de duur van de reis en de beperkte mogelijkheden om de hond uit te laten.

Train & Drive

  • Vanuit Milaan
  • Vanuit Florence
  • Vanuit Rome
  • Vanuit Napels

Klik hier voor meer informatie.


Treinrondreis (17 dagen) zonder autohuur

 

Een moment alstublieft…