Ga naar content
Italmania site - Ipad

Veelgestelde vragen

Elektrische auto in Italië

Italië investeert behoorlijk in de uitbreiding van haar netwerk van laadpalen. Inmiddels zijn er zo'n 27.000 openbare laadpalen beschikbaar en z'n 3.000 snelladers (in NL zo'n 100.000). Niet geheel verrassend is de situatie boven Rome iets beter georganiseerd dan verder naar het zuiden. Bereid je dan ook goed voor, voordat je op pad gaat.

Een paar interessante weetjes:

  • De tarieven in Italië zijn bij de reguliere laadpalen vergelijkbaar of iets hoger dan in Nederland, de snelladers zijn ongeveer even duur.
  • De snelladers in Italië staan vrijwel allemaal aan of nabij de hoofd(snel)wegen.
  • Check voor vertrek of de laadpas die je in eigen land gebruikt ook werkt in het buitenland. Soms moet je internationaal gebruik eerst activeren op je laadpas. Neem voor de zekerheid verschillende laadpassen mee.
  • Check je laadkabels en -stekkers. Soms heb je in het buitenland net een andere kabel en/of stekker nodig. In Italië was de type 3 stekker een tijd lang de standaard. Ze worden veelal vervangen voor type 2, maar dat gaat niet overal even snel. Het kan dus handig zijn een type 3-laadkabel voor je auto aan te schaffen. 
  • De meeste publieke laadpunten in Italië zijn van het ENEL-netwerk. Soms accepteert ENEL geen algemene Europese laadpassen. Zorg daarom dat je altijd een ENEL-X-laadpas bij je hebt, of de app, ‘Juicepass’, hebt gedownload op je telefoon. Daarmee kun je alle laadpunten activeren. De betaling verloopt via Paypal of een debit- of creditcard.

Wanneer je hier klikt, kom je op de pagina waar al onze accommodaties staan.

Maak gebruik het filter 'Interesse' om accommodaties met laadpalen te selecteren.

Aansluitend kies je bijvoorbeeld de regio Toscane en/of Piemonte om de selectie te verfijnen.

Kom je er niet uit? Bel ons of stuur een berichtje. We helpen graag.

De ANWB biedt op haar site actuele informatie over het rijden met een elektrische auto in Italië. Deze site vind je hier.

Ook handig is de routeplanner voor elektrische auto's

Een moment alstublieft…