Ga naar content
Corona - Koffieshop

Corona Garantie

Reissom retour bij Code Oranje of Rood

Bij een negatief reisadvies voor Italië of een Italiaanse regio (Code Oranje of Rood) kun je de reis kosteloos aanpassen of annuleren. De garantie heeft betrekking op de geboekte accommodatie(s) en extra activiteiten. Dus niet op autohuur, treinreis of villa verhuur waarbij Italmania optreedt als bemiddelaar, tenzij het expliciet anders vermeld is.

Je kunt kiezen voor teruggave van de reissom (binnen 14 dagen) of accommodatie(s) in een andere regio boeken. In het geval de nieuwe reis voordeliger uitpakt, betalen we het verschil terug. Mocht je reis duurder worden, ontvang je voor het verschil een factuur.

In andere gevallen gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Je volledige reissom retour tot 57 dagen voor vertrek met uitzondering van de 30 euro boekingskosten. 

Uiteraard is het ook mogelijk een Allrisk annuleringsverzekering af te sluiten die het risico verkleint wanneer iemand uit het gezelschap om welke reden dan ook de reis niet kan beginnen of moet afbreken.

Naast Coronagarantie vallen de reizen van Italmania onder Garantiefonds VZR en het Calamiteitenfonds.

Vragen over de situatie/maatregelen ter plaatse?
Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het reisadvies en/of aanvullende regels voor de Italiaanse regio’s waar je je reis naar toe geboekt hebt.

Voor meer informatie kun je het beste de laatste updates bekijken via de volgende websites:

Ook de Consumentenbond heeft een mooi overzicht van je rechten als reiziger.

Wat moet ik doen als ik voor vertrek positief getest ben op corona?

Als je voor vertrek positief getest bent, adviseren wij je contact op te nemen met je reisverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. Heb je geen annuleringsverzekering of biedt deze onvoldoende dekking, neem dan contact ons op. We kunnen altijd proberen een oplossing te vinden.

Je krijgt corona op reis of je vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij je in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Ik ben op dit moment op vakantie en het reisadvies is aangepast naar oranje. Wat zijn de gevolgen voor mijn vakantie?

Het RIVM heeft aangegeven dat het niet noodzakelijk is dat huidige bezoekers direct naar Nederland terugkeren. Je kunt de vakantie dus afmaken en op je oorspronkelijk geplande datum naar Nederland reizen. 

Moet ik thuis in quarantaine als ik terugkom van vakantie?

Of je in thuisquarantaine moet hangt af van de bestemming waar je geweest bent. Informatie hierover vind je op de website met reisadviezen van de Nederlandse en Belgische overheid.

Mijn rondreis gaat door, kan ik ervan uitgaan dat deze volgens het originele programma uitgevoerd wordt?


Wij doen ons uiterste best om het programma uit te voeren zoals beschreven. Het kan gebeuren dat dit door de richtlijnen niet altijd mogelijk is en wij programmaonderdelen moeten wijzigen of annuleren. Zo kunnen bezienswaardigheden gesloten zijn of restricties gelden voor het aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag.

Wij streven er altijd naar een passend alternatief te bieden en in het geval van grote wijzigingen informeren wij je vooraf. De richtlijnen van de lokale overheden zijn hierbij leidend.

Ik wil mijn vakantie aanpassen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Neem contact op met ons op via (+31)23-2054004. We maken de omboeking dan graag voor je in orde. 

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of je aanbieden deze om te boeken. Indien je zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder!
Wij zijn bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 09:00-20:00 uur. Op za. & zo. tussen 10:00-17:00 uur.
Daarom kies je voor Italmania
  • Unieke lokale ervaringen
  • Prachtige accommodaties
  • Stel je reis naar wens samen
  • Dé ervaren Italië specialist
Een moment alstublieft…