Ga naar content

De mens achter Italmania

De reisindustrie is mijn eerste liefde.

Vele jaren geleden, nadat ik afstudeerde, was de reiswereld het werkgebied waarin ik terecht wilde komen. Begonnen bij de basis, als hostess op diverse bestemmingen waar ik de aankomende gasten opving en ze op weg hielp voor een fijne vakantie.

Aansluitend heb ik een aantal jaren, wereldwijd, accommodaties ingekocht voor een grote touroperator. Zo heb ik een goed beeld gekregen van de branche, van luxe resorts en appartementen aan de Costa’s tot accommodaties voor stedentrips.

Op enig moment werd ik gevraagd om het familiebedrijf voort te zetten. Een bedrijf in de modebranche, dat veel zaken deed met Italië. En zoals dat gaat in het leven, er is zelden sprake van maar één liefde...

Italië, de taal en vooral de Italianen is daarna een rode draad in mijn leven geworden. Zakelijk en privé. Ik heb het land inmiddels tientallen keren bezocht, van Valle d ’Aosta in het noorden, Triëst in het oosten tot Santa Maria di Leuca in het diepe zuiden.

Het is heel bijzonder, ik kan met Italianen lezen en schrijven. Ze waarderen de directheid van een Nederlander, zijn prettig verbaasd dat je je in hun manier van leven, taal en cultuur hebt verdiept en zijn na het contact vaak ‘amici per sempre’. En omgekeerd kan ik niet genoeg krijgen van hun gepassioneerdheid, trots, de ingewikkelde familierelaties maar ook de hang naar kwaliteit van het leven. En in alle eerlijkheid word ik af en toe ook helemaal gek van ze. Heerlijk!

Na 20 jaar in de mode-industrie gewerkt te hebben, ben ik teruggekeerd bij een grote touroperator in de reiswereld, met hoe kan het ook anders, Italië als aandachtsgebied. Als aanhanger van ‘la dolce vita’ zat het me eerlijk gezegd bij zo’n groot bedrijf toch dwars dat de afstand tot ‘mijn Italië’ groot is. Te groot om een goede brug te kunnen slaan en reizigers ook écht contact te laten maken met Italië en de Italianen. Zo’n vakantie die een diepere laag heeft, die als je thuiskomt nog lang blijft hangen en je laat verlangen snel terug te keren.

Dit heeft me ertoe gebracht om toch weer zelf aan de slag te gaan en Italmania te starten, een reisorganisatie die zich uiteraard toelegt op heerlijke plekken en mooie accommodaties, maar waar ik ook Italië in al haar veelzijdigheid wil laten ervaren. 

Ik kan niet wachten met je in contact te komen en de spreekwoordelijke ‘groen-wit-rode’ loper’ uit te rollen. Benvenuti!

 

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder!
Wij zijn bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 09:00-20:00 uur. Op za. & zo. tussen 10:00-17:00 uur.
Daarom kies je voor Italmania
  • Unieke lokale ervaringen
  • Prachtige accommodaties
  • Stel je reis naar wens samen
  • Dé ervaren Italië specialist

Zo maken wij jouw reis naar Italië een échte belevenis

Unieke lokale ervaringen | Prachtige kleinschalige accommodaties | Stel je reis naar wens samen
Unieke lokale ervaringen
Prachtige accommodaties
Stel je reis naar wens samen
Dé ervaren Italië specialist
Een moment alstublieft…