Ga naar content

Prachtig Sicilië


Overzicht

 1. Ragusa - zuidoost Sicilië
  Vanaf het vliegveld van Catania is het zo'n anderhalf uur rijden richting het zuiden en dan kom je aan bij de eerste accommodatie, Artemisia Resort, een heerlijke plek, op zo'n 10 minuutjes van het gezellige Ragusa.
  De masseria wordt omringd door een grote olijfboomgaard, uitgestrekte tuinen met johannesbroodbomen en moerbeibomen. Het landgoed is in totaal tien hectare groot, waardoor je er echt even lekker tot rust kunt komen.

  De omgeving van Artemisia is glooiend, slechts op 8 kilometer van de Middellandse Zee. Heerlijk een dagje naar het strand van Playa Grande of Marina di Ragusa, een ontdekkingstocht door het barokke Ragusa of de natuur in en de grot in Travecche bezoeken.

  Artemisia Resort ligt in de Val di Noto, een streek die bekend staat om de pittoreske barokstadjes, die gezamenlijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Naast Ragusa zijn dit onder meer Modica, Noto, Scicli en Caltagirone. In elk dorp kom je ogen tekort om alle palazzi met overdadige versieringen te bewonderen

  Kortom: er is genoeg te beleven.
 2. Agrigento - zuid Sicilië
  Voor de tweede stop rijd je door langs de zuidkust van Sicilië tot aan Agrigento. Net buiten Agrigento verblijf je op een geweldige plek, Foresteria Baglio della Luna. Een oase van rust en comfort.
  Als je zo dicht bij Agrigento verblijft, is een bezoekje aan de Valle dei Templi natuurlijk een must. De Vallei van de Tempels is namelijk de belangrijkste archeologische opgraving van Sicilië.

  Voor een dagje zee, is het leuk om naar het strand van Licata te gaan. Hier geniet je van een kilometers lange kustlijn, met zandstrand aan de oostelijke kant en indrukwekkende kliffen aan de westelijke zijde. Hier komt de lokale bevolking om lekker te zonnebaden.
  Voor een beroemd stukje strand is het de moeite waard om naar de Scala dei Turchi, ‘Trap van de Turken’, te gaan, die op ongeveer vijftig minuten rijden van de accommodatie ligt.

 3. Giarre - oost Sicilië
  Om deze reis af te sluiten, rijd je naar de oostkant van Sicilië, naar Giarre. Hier slaap je bij Tony en Salvatore in hun Bed & Breakfast Petralava Etna. Deze B&B is een geweldige plek, tussen de Etna en de zee, om het oosten van het eiland te ontdekken. Een tour naar de vulkaan de Etna is natuurlijk een must, maar een dagje naar het gezellige Taormina is ook erg leuk. Vraag de gastheren naar de mooiste plekjes, lekkerste restaurants en andere tips en je zult zien, je voelt je helemaal thuis!

   

Accommodaties

Artemisia Resort - Sicilië - Ragusa
4 nachten Ragusa
Foresteria Baglio della Luna - Sicilië - Agrigento
4 nachten Agrigento
Petralava Etna B&B - Sicilië - Giarre
4 nachten San Giovanni Montebello (Giarre)

Regio(s)

Sicilië
vanaf 715,- per persoon
Wanneer er kinderkortingen van toepassing zijn dan worden deze verrekend op de factuur.
In de volgende stap kun je voorkeuren voor kamers en extra experiences kiezen.
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder!
Wij zijn bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 09:00-20:00 uur. Op za. & zo. tussen 10:00-17:00 uur.
Daarom kies je voor Italmania
 • Unieke lokale ervaringen
 • Prachtige accommodaties
 • Stel je reis naar wens samen
 • Dé ervaren Italië specialist

Zo maken wij jouw reis naar Italië een échte belevenis

Unieke lokale ervaringen | Prachtige accommodaties | Stel je reis naar wens samen
Unieke lokale ervaringen
Prachtige accommodaties
Stel je reis naar wens samen
Dé ervaren Italië specialist
Een moment alstublieft…